Jemný, svěží a rychlý tvarohový koláč ze 4 vajec a 250g tvarohu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém: 

    • 250 g tvarohu
    • 120 g krystalového cukru
    • 250 ml sladké smetany
    • 1 vanilkový cukr
    1. Jako první si vyšlehejte vajíčka s cukrem.
    2.  Sypké suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kousek soli promíchejte a přidejte k rozšlehaným vajíčkům s cukrem.
    3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a pokapeme olejem.
    4.  Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů.
    5. Na přípravu krému si nejprve smícháme tvarů s cukrem.
    6. Smetanu vyšleháme na šlehačku a přidáme k tvarohu s cukrem.
    7.  Krém dobře ale zlehka promícháme.
    8. Upečený korpus rozkrojíme na poloviny a na jeden plát natřeme krém.
    9.  Druhým plátem přikryjeme a zbytek krému naneseme na vrch koláče.
    10.   Můžeme odstranit kraje koláče a na závěr posypeme kakaem.