Jemný nepečený broskvový dort recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme ztužovač šlehačky a moučkový cukr.
- Utřeme hustý krém.
- Na dno dortové formy poklademe tmavé piškoty, které jemně pokapeme šťávou z broskvového kompotu.
- Na piškoty dáme třetinu smetanového krému.
- Krém rovnoměrně rozetřeme.
- Na první vrstvu krému poklademe tmavé a světlé piškoty.
- Na druhou vrstvu poklademe piškoty, na tenké plátky nakrájené kompotované broskve, navrstvíme druhou třetinu krému, rovnoměrně ho rozetřeme a poklademe znovu tenké plátky ovoce.
- Poklademe piškoty plochou stranou nahoru a do zbylého smetanového krému přidáme granko a promícháme.
- Tmavá krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme.
- Vrch ozdobit dvoubarevnou čokoládovou rýží a zakryjeme celou dort alobalem a odložíme do chladničky.