Jemný jogurtový koláč s jablky – stačí vše rozmixovat a nalít na plech recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 60 minut
Jan, 06. 05. 2025

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý moučník, který zvládne i začátečník, pak je tento jogurtový koláč s jablky přesně pro vás. Jeho příprava je doslova otázkou několika minut – stačí jen rozmixovat suroviny a upéct. Výsledkem je vláčný, osvěžující a na přípravu nenáročný dezert, který skvěle chutná ke kávě i čaji.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Jablka oloupejte, nakrájejte a dejte do mixéru. Několik plátků si odložte stranou na pozdější ozdobení. Přidejte jogurt, cukr, mléko a vejce. Mixujte do hladké směsi.
  • Dokončení těsta: Do rozmixované směsi přidejte mouku, kypřicí prášek a citronovou šťávu. Opět krátce promixujte nebo promíchejte dohladka.
  • Pečení: Formu na koláč (nebo plech) vymažte máslem. Nalijte do ní připravené těsto, poklaďte ho plátky jablek a navrch položte kousky másla. Lehce posypte cukrem.
  • Pečení v troubě: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Hotovost ověřte špejlí – pokud vyjde suchá, je koláč hotový.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 60 minut (včetně pečení)

  • Počet porcí: cca 8–10 kousků

Závěr

Jogurtový koláč s jablky je výjimečně jednoduchý, ale chuťově skvělý dezert, který se hodí opravdu pro každou příležitost. Díky jogurtu je koláč krásně vláčný a díky jablkům příjemně šťavnatý. Vyzkoušejte ho jako rychlou sladkou tečku – zvládnete ho připravit i na poslední chvíli a výsledek potěší každého.