Jemné vepřové kotlety s krémovou hořčičnou omáčkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 35 minut
Jan, 29. 09. 2025

Pokud hledáte šťavnatý masový pokrm, který je zároveň jednoduchý a chutný, tento recept na jemné vepřové kotlety s krémovou hořčičnou omáčkou vás rozhodně nezklame. Maso zůstane měkké a omáčka dodá příjemnou pikantnost.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Kotlety omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete.
  • Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Kotlety opečte z obou stran dozlatova – přibližně 4–5 minut z každé strany (dle tloušťky). Poté je vyjměte a dejte stranou.
  • Na téže pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidejte vývar a nechte krátce povařit, aby se spojily chutě.
  • Vmíchejte smetanu a hořčici, promíchejte. Pokud chcete omáčku hustší, přidejte hladkou mouku rozmíchanou v malém množství vody (nebo vývaru) a povařte, až omáčka zhoustne.
  • Vraťte kotlety zpět do pánve, přikryjte a nechte je krátce prohřát v omáčce (asi 2–3 minuty), aby nasály chuť omáčky.
  • Podávejte teplé, pokapané omáčkou a posypané nasekanou petrželí.

Čas přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: přibližně 35–40 minut

  • Počet porcí: 4

Závěr

Tyto jemné vepřové kotlety s krémovou hořčičnou omáčkou jsou skvělou volbou pro všední večeři i pro oslavu. Maso zůstane vláčné, omáčka má příjemný pikantní nádech a jídlo se dobře kombinuje s vařenými bramborami, rýží nebo zeleninovým pyré. Zkuste přidat i trochu dijonské hořčice nebo špetku muškátového oříšku pro zjemnění chuti.