Jemné vdolky – nejlepší recept, jaký jsme vyzkoušeli

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 90 minut
Jan, 19. 02. 2025

Vdolky jsou tradičním pokrmem, který se často připravuje během masopustu. Tento recept vás naučí, jak připravit nadýchané a jemné vdolky, které budou skvělou pochoutkou pro celou rodinu. S jemnou citronovou kůrou a rumem získají vdolky nezaměnitelnou chuť, která se rozplývá na jazyku.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Droždí rozpustíme ve vlažném mléku s lžičkou cukru a necháme krátce vzejít kvásek.
  • Těsto: Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru a žloutky. Poté přilijeme kvásek, rum a přidáme změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté kynout asi 45–60 minut, dokud se objem nezdvojnásobí.
  • Tvarování vdolků: Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku přibližně 1,5 cm a vykrajujeme z něj malé vdolky. Ty necháme pod utěrkou kynout ještě 15–20 minut.
  • Smažení: Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu a smažíme vdolky do zlatova. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
  • Dokončení: Hotové vdolky posypeme práškovým cukrem a podáváme.

Celková doba přípravy: 1 hodina 30 minut

Počet porcí: 4–6

Závěr:

Tyto jemné vdolky jsou nejen chutné, ale také skvěle nadýchané. S jemnou chutí citronu a rumu budou lahodným dezertem, který si zamiluje celá rodina. Můžete je servírovat na rodinných oslavách nebo jako sladkou pochoutku během masopustu. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své blízké!