Jemné tvarohové lívance z pánve: Lahodné a nadýchané bez mouky a prášku do pečiva recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Jan, 11. 04. 2025

Tento recept na tvarohové lívance je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jemnou a lahodnou snídani nebo dezert. S těmito lívanci vás potěší nejen skvělá chuť, ale i jejich nadýchanost, a to i přesto, že neobsahují žádnou mouku, kypřící prášek ani sodu bikarbonu. Vynikají svou jednoduchostí a rychlostí přípravy. Tato pochoutka si vás zaručeně získá!

 

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Do větší mísy vložte tvaroh, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše dobře promíchejte. Poté přidejte dětskou krupici a dobře promíchejte. Nechte hmotu 20 minut stát, aby krupice absorbovala vlhkost z tvarohu, ale nezpůsobila, že by hmota byla gumová, jako když použijete mouku.
  • Tvarování lívanců: Po odležení těsta si posypte pracovní plochu trochou mouky a začněte tvarovat lívance. Nejprve vytvořte jeden velký válec a ten následně nakrájejte na rovnoměrné hrubší kousky, které vytvarujete do kulata.
  • Smažení: Na pánev nalijte trochu oleje a zahřejte ji. Lívance opékejte z každé strany do zlatova. Můžete je podávat přelité například horkými malinami.

Doba přípravy:

  • Celková doba přípravy: 30 minut

  • Počet porcí: 4–6 porcí

Závěr:

Tento recept na tvarohové lívance je rychlý, jednoduchý a nabízí skvělou chuť, kterou si zamiluje celá rodina. Díky absenci mouky a prášku do pečiva jsou lívance nadýchané a velmi jemné. Pochoutku můžete podávat nejen se sladkými přílohami, jako jsou horké maliny, ale i s jiným ovocem nebo jogurtem. Doporučujeme si tento recept vyzkoušet, protože s minimem surovin vytvoříte skvělou snídani nebo dezert.