Celková doba přípravy: 1 hodina 45–55 minut
Počet kusů: cca 18 koláčů
Tipy pro jistý výsledek
-
Těsto je záměrně měkčí – nepodsypávejte zbytečně moukou, ať zůstanou koláče nadýchané.
-
Makovou náplň nechte před plněním vychladnout, tvaroh nepřeřeďujte.
-
U šťavnatého ovoce kousky osušte, případně důlek lehce poprašte strouhankou.
Závěr
Jemné kynuté koláče jsou poctivou klasikou, která se vždy vyplatí. Měkčí těsto, důkladné kynutí a štědré náplně z nich dělají nadýchaný a vláčný moučník pro nedělní kávu i rodinné oslavy. Recept je variabilní – pracuje s tvarohem, mákem, marmeládou i sezónním ovocem – a díky jednoduchému postupu se snadno zařadí mezi vaše rodinné stálice.