Jemné a přitom krásně křupavé croissanty ze zakysané smetany a se sádlem, které vám ukáže zcela novou chuť! recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 100 minut
Když jsem poprvé ochutnala croissanty ze zakysané smetany, byla jsem překvapena jejich dokonalou chutí a krásnou křupavostí. Proto se s vámi chci podělit o tento úžasný recept, který vás určitě nadchne.
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava másla a sádla: Vložte máslo a sádlo do mrazáku na 1,5 hodiny.
- Zpracování těsta: Po uplynutí doby je nařežte na menší kousky a smíchejte s moukou, aby vznikly jemné drobky.
- Smíchání s tekutými ingrediencemi: V misce smíchejte zakysanou smetanu, mléko, žloutky a citronovou šťávu. Tuto směs přidejte k těstu a dobře propracujte, aby vzniklo hutné těsto.
- Odpočinek těsta: Zabalte těsto do potravinářské folie a dejte do lednice na 1 hodinu odpočívat.
- Tvarování croissantů: Po odpočinku vyjměte těsto z lednice a rozdělte na 6 kousků. Z každého kousku vyválejte placku, kterou nařežte na několik dílků. Na každý dílek dejte pomocí lžičky malé množství vámi zvolené náplně. Kousky těsta zabalte a vytvořte malé croissanty.
- Pečení: Připravené croissanty položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 18 minut.
- Dokončení: Po vytažení z trouby nechte croissanty trochu vystydnout a poté posypejte moučkovým cukrem.
Podobné recepty
Další receptyKřehké Boží milosti aneb křoupe celá rodina. S tímto budete doma za hvězdu!
chuťovky
45 minut