Jemná česneková polévka se sýrem a krutony recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Jan, 18. 02. 2025

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava zeleniny: Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli asi 2 minuty dozlatova. Mrkev očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další 2 minuty.
  • Vaření polévky: Přidejte na kostičky nakrájené brambory a krátce orestujte. Zalijte kuřecím vývarem, dochuťte solí, pepřem a provensálskými bylinkami. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni 25–30 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  • Příprava krutonů: Mezitím na jiné pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm na kostičky nakrájený chléb do zlatavé barvy.
  • Dokončení polévky: Do hotové polévky přidejte tavený smetanový sýr a jemně promíchejte, dokud se nerozpustí. Polévku odstavte z ohně.
  • Servírování: Podávejte horkou, posypanou čerstvou petrželkou a doplněnou křupavými krutony.

 

Závěr:

Tato česneková polévka je nejen jednoduchá na přípravu, ale také skvěle zasytí a zahřeje. Díky kombinaci česneku, taveného sýra a bylinek má lahodnou krémovou konzistenci a jemně pikantní chuť. Ideální volba pro chladnější dny!

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 15 minut

Doba vaření: 30 minut

Celkový čas: 45 minut