Jednoduchý recept na perníčky, které děti milují – měkké, voňavé a čokoládové

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 15 porcí
  • 35 minut
Jan, 24. 10. 2025

Tyto domácí čokoládové perníčky s jemnou vůní pomeranče a směsí koření jsou neodolatelné pro děti i dospělé. Měkké, vláčné a aromatické – ideální k čaji, kakau nebo jako sváteční dobrota. Recept je jednoduchý, zvládne ho i začátečník a zaručeně provoní celý domov.

Pro 15 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přidejte olej, zakysanou smetanu, med a všechny druhy koření včetně pomerančové kůry. Dobře promíchejte.
  • Míchání suchých ingrediencí: V samostatné misce smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně tuto směs zapracujte do tekuté směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Vymísení těsta: Těsto propracujte rukama, podle potřeby přidejte trochu mouky. Mělo by být měkké, hladké a nelepivé. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat v lednici.
  • Tvarování a pečení: Na pomoučeném vále těsto vyválejte na tloušťku asi 1 cm. Vykrajujte tvary podle přání a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
  • Glazura: Vychladlé perníčky potřete polevou, kterou připravíte smícháním mléka s moučkovým cukrem do hladké konzistence. Nechte zaschnout.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: 1 hodina 15 minut

  • Aktivní příprava: 35 minut

  • Počet porcí: cca 35–40 perníčků

Závěr

Tyto měkké čokoládové perníčky se stanou ozdobou každého svátečního stolu. Díky směsi koření a pomerančové kůry krásně voní a mají bohatou chuť, kterou si oblíbí celá rodina. Nejlépe chutnají druhý den po upečení, kdy se všechny chutě dokonale propojí. Uchovávejte je v uzavřené dóze – zůstanou vláčné i po několika dnech.