Vyzkoušejte tento jednoduchý koláč s krémem z bílé čokolády, doslova se po něm zaprášilo! recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 60 minut
Tento jednoduchý koláč s jemným krémem z bílé čokolády je ideální volbou pro všechny, kdo hledají sladký dezert, který si celá rodina zamiluje. Díky krému a čokoládové polevě se stane hvězdou každého stolu.
Pro 8 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
Poleva:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, postupně přidávejte cukr a pokračujte ve šlehání. Přidejte jeden po druhém žloutky a dobře promíchejte. Do směsi jemně vmíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech o rozměrech 25 × 25 cm. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15–20 minut. Upečené těsto nechte vychladnout a rozřízněte ho vodorovně na dvě stejné části.
- Příprava krému: V hrnci přiveďte smetanu ke šlehání k varu. Přidejte na kostičky nalámanou bílou čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Směs dejte na 2 hodiny vychladit do lednice. Po vychlazení přidejte moučkový cukr a vše vyšlehejte do hladkého krému. Krém rovnoměrně naneste na jednu část těsta, zarovnejte a přiložte druhou část těsta.
- Příprava polevy: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření společně s máslem. Polevu nalijte na vrchní část koláče a rovnoměrně ji rozetřete.
- Dokončení: Koláč vložte do lednice alespoň na hodinu, aby chutě prolnuly. Podávejte vychlazený, nakrájený na kostky.
Podobné recepty
Další receptyVláčná jablečná bábovka – šťavnatý a jednoduchý koláč pro každou příležitost
dezerty
55 minut