Jednoduchý kávový krém z Mascarpone hotový za 5 minut recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Lákadlem daného krému je rozhodně to, že jeho příprava není nijak složitá. Základem je káva rozpuštěná ve vodě. Pokud bude voda teplejší, půjde vám to jednodušeji. Potom stačí k této silné kávě, kterou rozhodně neochutnávejte přilévat také smetanu a vše dobře rozmíchat. Potom přidejte další ingredienci, kterou je cukr. Zde je třeba dostatečně míchat a nechat cukr rozpustit. Tedy dosáhnout stavu, kdy vytvoříte krémovou kávovou sladkou smetanu
- Teprve v tu chvíli přichází na řadu mascarpone. Ten do smetany lehce vmíchejte. V tuto chvíli byste měli cítit, že krém začíná lehce houstnout, ale stále to ještě není ono. Proto vezměte do ruky klasický ruční mixér a postupně vyšlehávejte do doby, než bude mít vše konzistenci dokonalého hustého krému.
- Jelikož se vlivem přípravy mohl krém přece jenom více zahřát, je na místě mu opět dát správnou teplotu. A to tak, že ho vložíte do lednice, kde ho necháte tuhnout. Ideální je dát lednici na co nejméně. Tím dříve bude požadované teploty dosaženo. Následně už stačí krém klasicky použít k přípravě Tiramisu. Tedy vynikajícího nepečeného dezertu.