Jednoduché trubičky ze šlehačky – božský recept

Ingredience

  • 370 g hladké mouky
  • 1 šlehačka
  • 250 g másla (ne Hera)
  • 2 žloutky
  • Sníh z 8 bílků (na 1 bílek 50g cukru)
  • žloutek s trochou vody na potření
10x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Těsto zpracujeme a necháme 24 hod odležet. Potom rozválíme na tenký plát a krájet proužky 3 cm tlusté a asi 20 cm dlouhé.
  2. Natočíme na trubičky, potřeme žloutkem a upečeme dozlatova.
  3. Potom opatrně sejmeme z formiček a necháme vychladnout.
  4. Sníh – vyšlehat sníh se špetkou soli, zašlehat cukr. Šlehat nad párou až do zhoustnutí a potom ještě mimo do vychladnutí.
  5. Upečené šamróny naplnit a pocukrovat. Pokud chcete, můžete je i namočit v čokoládě.

Z jedné dávky je asi 40 trubek.