Jednoduché a chutné domácí rohlíky recept

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 50 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 200 g kefíru
  • 20 g oleje
  • 30 g másla změklého
  • 200 g uzeného tvrdého sýra
  • nakrájeného na menší tyčinky na potření
  • 1 vejce se dvěma lžícemi mléka
  • sezamová semínka
  • mák
  • sůl 
5x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Droždí, cukr a trochu mouky rozpusťte v teplé vodě a nechte chvíli odpočinout.
  2. Do mísy vysypte zbytek mouky, sůl, přilijte droždí, olej, máslo a vejce.
  3. Postupně přilévejte kefír a vypracujte hladké a viskózní těsto. Mísu zakryjte a nechte asi hodinu kynout.
  4. Těsto rozdělte na kuličky o hmotnosti přibližně 40 g.
  5. Rozválejte ho do přibližného tvaru jako na obrázcích a ke konci vložte kousek tvrdého sýra.
  6. Těsto zavineme do rohlíku a dejte na plech vyložený papírem na pečení.
  7. Připravené rohlíky potřete vejcem rozšlehaným s mlékem a posypte např.
  8. Sezamovými semínky, solí či jiným zdobením.
  9. Nechte rohlíky ještě půl hodiny kynout a pak je pečte v předehřáté troubě na 220 ° C asi 20 minut nebo dozlatova.