Japonské lívance: Nadýchaný hit, který si zamilujete! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 25 minut
Jan, 14. 03. 2025

Japonské lívance se v posledních letech staly opravdovým hitem, a to nejen v zemi vycházejícího slunce. Jsou měkké, nadýchané a připravíte je s minimem ingrediencí. Tento recept vás zavede přímo do srdce japonské kuchyně, kde se lívance podávají v těch nejlepších restauracích. Pokud hledáte novou variantu klasických lívanců, vyzkoušejte tento japonský recept, který vás mile překvapí!

Pro 2 porce

Ingredience

Na těsto:

Na dochucení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Začněte oddělením žloutků od bílků. Žloutky utřete s mlékem a vanilkovou esencí metličkou do hladké směsi. Do směsi přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl. Dobře promíchejte.
  • Příprava bílků: V samostatné misce vyšlehejte bílky na pevnou pěnu. Jakmile začnou vytvářet měkké vrcholy, postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nedosáhnete tuhých vrcholů.
  • Spojení směsí: Bílkovou směs postupně přidejte k žloutkové směsi ve čtyřech částech. Jemně je spojte vařečkou. Tento krok je klíčový pro dosažení nadýchaných palačinek.
  • Smažení lívanců: Rozehřejte pánev a jemně ji pokropte olejem, přebytečný olej otřete papírovou utěrkou. Naberte těsto naběračkou a vkládejte na pánev dvě palačinky najednou. Okamžitě do pánve nalijte lžíci vody a rychle ji přikryjte poklicí. Pára dodá lívancům nadýchanost a zabrání jejich vysychání. Palačinky smažte 5 minut na mírném ohni.
  • Pokračování smažení: Po 5 minutách přidejte na palačinky další lžíci těsta, nalijte do pánve další lžíci vody, přikryjte a smažte další 3-4 minuty. Po uplynutí této doby odstraňte poklici, palačinky opatrně otočte, přidejte opět lžíci vody a přikryjte poklicí. Smažte dalších 3-4 minuty.
  • Servírování: Hotové palačinky vyjměte z pánve a přeneste na talíř. Na každý lívanec naneste kousek másla, přidejte javorový sirup a posypte moučkovým cukrem. Pokud chcete, můžete je podávat také s domácím třešňovým džemem nebo jiným ovocným toppingem podle chuti.
  • Doba přípravy: 25 minut
  • Počet porcí: 2-3

Závěr:

Japonské lívance jsou skvostnou kombinací jemnosti, nadýchanosti a lahodné chuti. Tento recept je ideální pro víkendové snídaně nebo brunch s rodinou. S trochou trpělivosti si doma připravíte autentické japonské lívance, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i oči. Dopřejte si tento sladký zážitek, který je stejně tak chutný, jak je krásný!