Jak si doma vytvořit jakýkoliv druh marmelády za 5 minut. Tento super recept by měl znát každý

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 3 porce
  • 30 minut
Tomáš, 03. 10. 2024

Pokud máte rádi sladké pomazánky a ovocné džemy, ale odrazuje vás jejich náročná příprava, přinášíme vám skvělý recept, jak si vytvořit domácí marmeládu bez dlouhého vaření a bez konzervantů. Tento recept vám ukáže, že si můžete pochutnat na domácí marmeládě za velmi krátkou dobu!

Pro 3 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava ovoce: Omyjte ovoce a pokud používáte ovoce s peckami (třešně, višně, meruňky), odstraňte pecky.
  • Nasypání cukru: Ovoce vložte do mísy a zasypte cukrem. Nechte stát v chladu přes noc, aby se uvolnila šťáva.
  • Vaření směsi: Následující den přeneste směs do hrnce a dejte na sporák. Jakmile směs začne vřít, přidejte citronovou šťávu. Vařte ještě dalších 5 minut.
  • Plnění sklenic: Horkou směs nalijte do čistých sklenic a pevně uzavřete víčky.
  • Ochlazení: Otočte sklenice dnem vzhůru, obalte je do utěrky a nechte několik hodin vychladnout.

Tipy:

  • Tento recept je vhodný pro různé druhy ovoce, takže můžete experimentovat a vyrobit marmeládu z vašich oblíbených druhů.
  • Marmeládu můžete uskladnit na dlouhou dobu, pokud jsou sklenice řádně uzavřené a sterilizované.

Dobrou chuť! 🍓