Jahodové tiramisu bez pečení: osvěžující letní dezert s mascarpone recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 30 minut
Jan, 10. 06. 2025

Oživte své letní menu nepečeným jahodovým tiramisu, které spojuje jemnost mascarpone, čerstvost jahod a lehkost piškotů. Ideální dezert na horké dny, který připravíte bez zapnutí trouby.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na ovocnou vrstvu:

Na krém:

Dále potřebujete:

Postup přípravy

  • Příprava jahodové směsi Očistěte 500 g jahod, vložte je do misky a přidejte moučkový cukr, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a likér. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přelijte do hrnce, přiveďte k varu a přidejte kukuřičný škrob. Vařte 3 minuty za stálého míchání, až směs zhoustne. Nechte vychladnout.
  • Příprava krému Vyšlehejte smetanu do tuha. V jiné míse smíchejte mascarpone, jahodový jogurt, cukr a špetku soli do hladkého krému. Nakonec přimíchejte šlehačku a nadrobno nakrájené jahody.
  • Skládání dezertu Na dno formy rozložte vrstvu dětských piškotů. Na ně rozetřete polovinu krému a polovinu jahodové směsi. Pokračujte druhou vrstvou piškotů, zbylým krémem a nakonec zbytkem jahodové hmoty.
  • Chlazení a ozdoba Dezert ozdobte čerstvými jahodami. Nechte jej odležet v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Celková doba přípravy

30 minut + 4 hodiny chlazení

Počet porcí

8 porcí

Závěr receptu

Jahodové tiramisu bez pečení je perfektní volbou, pokud hledáte lehký, rychlý a přitom efektní dezert. Kombinace jemného krému, svěžích jahod a vláčných piškotů zaručí úspěch při každé příležitosti – ať už jde o letní grilování, rodinnou oslavu nebo jen sladkou tečku po obědě. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se stane stálicí ve vaší kuchyni.