Jablkový makovník se šlehačkou, připravený za pár minut, je bez cukru a lepku! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 50 minut
Tomáš, 23. 12. 2024

Pokud máte nadbytek jablek a hledáte zdravý dezert, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na jablkový makovník. Neobsahuje cukr ani lepek, je jemný, šťavnatý a připravený během chvíle. Na ozdobu postačí čerstvá šlehačka.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Do mísy nastrouhejte jablka. Přidejte mletý mák a dobře promíchejte. Poté přisypte mleté ořechy, kokos a zalijte mlékem. Do směsi vmíchejte vejce a med. Promíchejte, dokud nevznikne jednolité těsto.
  • Příprava formy: Menší formu (cca 20 × 20 cm) vymažte máslem a vysypte kokosem. Do formy nalijte připravené těsto a rovnoměrně rozetřete.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Vložte formu do trouby a pečte 35 minut.
  • Dokončení: Hotový makovník nechte vychladnout. Vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha a naneste na vychladlý koláč.

Tento makovník je nejen zdravý, ale také skvěle chutná. Dobrou chuť!