Jablečné lívance z pánve za pár minut – nadýchané, jemné a vláčné recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 20 minut
Jan, 15. 08. 2025

Rychlé jablečné lívance z bílého jogurtu: nadýchané, šťavnaté a hotové během chvilky. Přesné suroviny, postup, časy a počet porcí. Skvělé ke snídani i jako rychlý dezert.

Zbyla vám jablka a chcete z nich bleskový dezert? Tyto jogurtové jablečné lívance zvládnete z několika běžných surovin. Díky jogurtu jsou krásně vláčné a díky nastrouhanému jablku příjemně šťavnaté. Skvělé ke kávě, na snídani i pro nečekanou návštěvu.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Těsto V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. V jiné míse prošlehejte vejce s cukrem, přidejte jogurt a promíchejte. Tekutou směs vlijte k suché a jen krátce spojte do hladkého těsta.
  • Jablko Nahrubo nastrouhané jablko lehce vymačkejte od přebytečné šťávy a opatrně vmíchejte do těsta. (Pokud chcete, přidejte špetku skořice.)
  • Smažení Rozehřejte pánev s tenkou vrstvou oleje či másla na střední teplotu. Lžící tvořte malé lívanečky, smažte 1–2 minuty z každé strany dozlatova. Hotové odkládejte na papírovou utěrku.
  • Podávání Podávejte teplé – s medem, marmeládou, zakysanou smetanou nebo čerstvým ovocem.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 5 minut

  • Smažení: 10–15 minut

  • Celkem: 15–20 minut

Počet porcí

3–4 porce (cca 10–12 lívanečků)

Závěr

Jogurtové jablečné lívance jsou rychlé, nadýchané a díky jablku příjemně šťavnaté. Výborné jako rychlá snídaně i dezert pro návštěvu. Základní těsto navíc snadno obměníte špetkou skořice, vanilky nebo přidáním rozinek.