Hrnkový koláček “Fešák” s jemným tvarohem připravený za 30 minut recept

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 1 bal. prášku do pečiva 3 vejce

Náplň:

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 vejce
  • ½ bal vanilkového pudingu
  • 200 ml mléka
  • Cukr nebo med na oslazení

2. verze náplně:

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 kelímek kysej smetany
  • Cukr nebo med na doslazení
4x
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto jednoduše smícháme v misce a rovnoměrně
  2. Navrstvíme na vymazaný a vysypaný plech
  3. Na náplň ušleháme mléko s pudinkem
  4. Přidáme tvaroh
  5. osladíme medem nebo cukrem
  6. Vmícháme do těsta pomocí vidličky aby vznikly zajímavé obrazce
  7. Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut