Hrnkový koláč Gavalier s Tvarohem, povidly a čokoládou hotový za 30 minut recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
Hlavní:
2 hrnky polohr. mouky
,1 hrnek krystal cukru
,1 hrnek mléka
,1/2 hrnku oleje
,2 vejce
,1 bal.vanilkového cukru
,1 bal. prášku do pečiva
,citronová kůra
Náplň:
250g tvarohu
,1lžíce cukr moučka
,100g povidla
,povidla + kondenzovaná čokoláda (stačí roztát pár kousku čokolády a přimíchat do povidel. Může být místo čokolády i granko.
- Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, a nakonec ostatní sypké přísady.
- Těsto nalijeme na máslem a moukou vymazaný plech.
- Tvaroh smícháme s cukrem, máslem a vrstvíme na těsto (jako ostrůvky). Stejně na těsto navrstvíme povidla a dámě péct.
- Při teplotě 180 stupňů pečeme asi 25 minut.
- Koláč posypeme moučkovým cukrem a nebo kokosem. Dobrou chuť.