Celková doba přípravy 1 hodina 15 minut (20 minut příprava + 30 minut pečení + min. 25 minut chladnutí)
Počet porcí 16–20 kostek (plech 30 × 40 cm)
Poznámka 1 hrnek = 250 ml
Tipy pro jistý výsledek
-
Pokud používáte mražené ovoce, nechte ho povolit a dobře okapat.
-
U velmi šťavnatého ovoce můžete povrch těsta lehce poprášit lžičkou škrobu.
-
Do tvarohu přidejte nastrouhanou citronovou kůru pro svěží tón.
Závěr
Hrnčkový kakaový koláč s tvarohem a ovocem je rychlý, spolehlivý a vděčný recept na každý den. Kakaové těsto, krémový tvaroh a kyselkavé bobule vytvoří vyváženou kombinaci chutí i textur. Díky hrnkovému poměru ingrediencí ho zvládnete i bez váhy – a s obměnou ovoce ho snadno přizpůsobíte sezoně.