Hrníčkové rohlíčky z kysané smetany s jablečnou nádivkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 14 porcí
  • 1 minuta
Jan, 27. 09. 2022

Pro 14 porcí

Ingredience

Jablečná nádivka:

Ořechová nádivka:

Na potření:

Postup přípravy

  • Mouku prosejeme, přidáme cukr, sůl, vajíčka, zakysanou smetanu, nastrouhanou citronovou kůru. Do vlažného mléka dáme 1 PL cukru, 2 lžíce mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek. Vykynutý kvásek přidáme k mouce a také rozpuštěné máslo.
  • Rukou vypracujeme hladké těsto, které je lepivé, netřeba se bát, vždy ruku pomoučníme. Mícháme alespoň 10 minut, dáme na teplé místo vykynout.
  • Zatím si připravíme náplně: jablka nastrouháme, smícháme s cukrem a skořicí. Na ořechovou zalijeme ořechy horkým mlékem, přidáme cukr. Stejně postupujeme i při makové náplni
  • Těsto přendáme na pomoučený pracovní desku a rozdělíme na 8 bochníků. Následně rozdělíme na menší bochníky, z nichž uděláme 3-4 menší bochníky.
  • Každý bochník rozválíme do kruhu. Tvořítkem nebo nožem provedeme zářezy ve vrchní polovině cesta. Na spodní stranu dáme nádivku. Jablka pomocí lžíce zbavíme šťávy, aby nám netekla při pečení.
  • Srolujeme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Žloutky rozmícháme s mlékem, rozšleháme a potřeme rohlíky. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pečeme 20-25 minut do zlatova.

Na měření ingrediencí použijeme hrnek o objemu 200 ml.

Vynikající recept, který rozhodně stojí za pokus. Rohlíky jsou velmi měkké a nadýchané, a pokud máte doma zbytky jablek, je to rozhodně nejlepší způsob, jak je využít.  Výborné jsou také s marmeládou, makovou a ořechovou náplní.

Videonávod:

Křupavé houstičky, které se vždy povedou

jaro
95 minut
0
(0)
01. 10. 2024 Tomáš
Doporučené články: