Hrníčkové jemné rohlíky z bílého jogurtu recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 7 porcí
  • 0 minut
Jan, 21. 10. 2022

Pro 7 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Do větší mísy si nasypeme droždí, přidáme lžíci cukru, nalijeme teplé mléko, vodu. Dobře promícháme metlou.
  • Necháme pár minut aktivovat kvásek. Potom nalijeme olej, přidáme bílý jogurt, vajíčko a opět dobře promícháme.
  • Nasypeme mouku se solí a uhněteme hladké těsto – bude to trvat asi 5 minut. Necháme kynout asi 90 minut.
  • Pracovní desku si potřeme olejem.
  • Přeložíme na ni vykynuté těsto a vytvarujeme 10 – 12 rovnoměrných kuliček.
  • Každou kulku pak vyválíme na ovál.
  • Na pomoučněném vále stočíme do role.
  • Role můžeme lehce zahnout, aby nám vznikl pěkný tvar rohlíčku.
  • Rohlíky ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme je nakynout asi 30 minut pod bavlněnou utěrkou.
  • Potom je potřeme studenou vodou.
  • Pečeme asi 20 minut při teplotě 220 °C.
  • Upečené rohlíky potřeme máslem a můžeme podávat.

Domácí vynikající pečivo podle jednoduchého a rychlého receptu si jistě zamilujete.

Tyto rohlíčky jsou fantasticky chutné a umíte je jednoduše připravit kdykoli dostanete chuť.

Zkuste a dejte nám vědět, jak vám domácí rohlíky chutnaly.