Hrníčkové bagety recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 3 porce
  • 1 minuta
Jan, 20. 10. 2022

Pro 3 porce

Ingredience

Volitelné:

Postup přípravy

  • Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout – ano, i když je to sušené droždí.
  • Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej.
  • Zpracujeme jednotné vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout.
  • Těsto necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem – zhruba 1 hodinu.
  • Potom vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety. Opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu.
  • Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C.
  • Bagety odkryjeme a na každé uděláme šikmé zářezy zhruba do poloviny.
  • Otevřeme rozpálenou troubu a na dno dáme nádobu, do které vlijeme asi čtvrt hrníčku vody.
  • Do trouby dáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla .
  • Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.

Tyto bagety jsou naprosto jednoduché a opravdu vynikající. Umíte je rychle připravit kdykoli na ně dostanete chuť.

Těsto je jednoduché a dobře se s ním pracuje.

Ze stejného těsta jsem upekla i menší bochník chlebíku.