Hrníčkové bagety recept

Ingredience

  • 3 lžička sušené droždí
  • 3 hrníčky hladká mouka
  • 1 hrnek voda
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 špetka cukru

Volitelné:

  • sezamová semínka
  • hrubozrnná sůl
3x
01:20
Snadné

Postup přípravy

  1. Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout – ano, i když je to sušené droždí.
  2. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej.
  3. Zpracujeme jednotné vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout.
  4. Těsto necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem – zhruba 1 hodinu.
  5. Potom vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety. Opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu.
  6. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C.
  7. Bagety odkryjeme a na každé uděláme šikmé zářezy zhruba do poloviny.
  8. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno dáme nádobu, do které vlijeme asi čtvrt hrníčku vody.
  9. Do trouby dáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla .
  10. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.

Poznámka

Tyto bagety jsou naprosto jednoduché a opravdu vynikající. Umíte je rychle připravit kdykoli na ně dostanete chuť.

Těsto je jednoduché a dobře se s ním pracuje.

Ze stejného těsta jsem upekla i menší bochník chlebíku.