Hrnečkový koláč Gavalier: tvaroh, povidla a čokoláda. Rychlovka za 30 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 35 minut
Jan, 12. 08. 2025

Rychlý hrnečkový koláč Gavalier s tvarohem, povidly a čokoládou. Jednoduché suroviny, postup krok za krokem, celkový čas a počet porcí. Skvělý ke kávě i na poslední chvíli.

Když se večer ozve chuť na něco sladkého, tenhle hrnečkový „Gavalier“ vás zachrání. Z jednoho těsta uděláte nadýchaný plech s nepravidelnými „flíčky“ z tvarohu a povidel s čokoládou. Není třeba vážit – stačí hrnek, miska a 30 minut času. Výsledek? Vláčný koláč, který mizí ještě vlažný.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

„Flíčky“ na povrch:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Těsto Vejce prošlehejte s cukrem do světlé pěny. Přilijte olej a mléko, promíchejte. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a citronovou kůru. Těsto rozetřete na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo vyložte pečicím papírem).
  • Flíčky Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem (a případně máslem). Do části povidel zamíchejte rozpuštěnou čokoládu. Na těsto dělejte lžičkou nepravidelné „kopečky“ tvarohu a povidel – střídavě světlé i čokoládové.
  • Pečení Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, až špejle vyjde suchá a okraje lehce zezlátnou.
  • Dokončení Nechte krátce vychladnout, posypte moučkovým cukrem nebo kokosem a krájejte na řezy.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 10 minut

  • Pečení: 25 minut

  • Celkem: cca 35 minut

Počet porcí

12 řezů

Závěr

Hrnečkový koláč Gavalier je ideální „rychlovka“: minimum nádobí, suroviny ze spíže a vždycky jistý výsledek. Tvaroh drží koláč vláčný, povidla s čokoládou se postarají o výraznou chuť. Skvělý teplý i druhý den k snídani.