Hovězí maso na francouzský způsob v jednom pekáči recept

4.5
(57)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 90 minut
Tomáš, 27. 05. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 190 stupňů.
  • Očištěnou cibuli nakrájejte na půlkruhy a brambory na tenké plátky.
  • Hovězí maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  • K nastrouhanému sýru přidejte majonézu a promíchejte.
  • Formu na zapékání potřete slunečnicovým olejem.
  • Vložte do ní polovinu brambor, opepřete, na brambory položte polovinu masa, vrstvu cibule a nakonec polovinu majonézy se sýrem.
  • Tento postup, ve stejném pořadí ještě jednou zopakujte.
  • Zapékací formu vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu.