Zdravý celozrnný hovězí burger recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 50 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Předehřejeme si gril na vysokou teplotu (pokud jej nemáte, lze použít pánev s nepřilnavým povrchem).
- V misce smícháme mleté hovězí maso, vločky (strouhanku), vejce, nakrájené zelené cibulky, 1 lžíci kajunského koření a dijonskou hořčici.
- Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky.
- V menší misce smícháme barbecue omáčku a půl lžíce kajunského koření.
- Rozpálený gril (pánev) posprejujeme olejem, vložíme karbanátky a pečeme 5 minut po obou stranách, dokud nejsou dobře propečené.
- Housky rozřízneme a dáme rozpéct na gril.
- Poté si vždy jednu půlku housky lehce pomažeme kečupem (protlakem), poklademe plátky zeleniny, karbanátkem, pokapeme kořeněnou barbecue omáčkou a přiklopíme druhou polovinou housky lehce pomazanou hořčicí.