Geniální Nutella ze Salka: Tomuto receptu jsem velmi nevěřila, no zkusila jsem a je výborná – už v obchodě nekupuji!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 20 minut
Tomáš, 19. 09. 2024

Pokud máte rádi Nutellu, ale chcete zdravější variantu bez palmového oleje, tento recept vás mile překvapí! Domácí Nutella je jednoduchá na přípravu a přináší bohatou oříškovou chuť s jemnou čokoládovou sladkostí. Navíc si ji můžete přizpůsobit podle svého vkusu.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Pražení lískových ořechů: Lískové ořechy dejte na suchou pánev a opražte je na mírném plameni, dokud nezačnou zlátnout. Jakmile jsou ořechy opražené, snadno z nich odstraníte slupky. Nechte je vychladnout.
  • Příprava oříškové pasty: Vychlazené ořechy vložte do mixéru a rozmixujte na jemnou hmotu, až vznikne hladká oříšková pasta.
  • Rozpuštění čokolády a Salka: Ve vodní lázni zahřejte a rozpustěte salko spolu s nasekanou hořkou čokoládou. Míchejte, dokud nevznikne jednotná směs. Poté nechte směs lehce vychladnout.
  • Smíchání pasty a čokolády: Čokoládovou směs přidejte k oříškové pastě a vše společně znovu rozmixujte po dobu 1–2 minut. Ochutnejte a případně doslaďte medem podle chuti.
  • Skladování: Hotovou Nutellu nalijte do skleněné dózy nebo sklenice a nechte vychladnout. Uchovávejte ji v lednici, kde vám vydrží několik týdnů.

Tato domácí Nutella je nejen lahodná, ale i zdravější varianta ke komerčním výrobkům. Užijte si ji na palačinkách, toastech nebo jen tak na lžičku!