Geniální koláč ze šťavnatého těsta s lahodným krémem a poctivou šlehačkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na krém

    • 7 bílků
    • 220g krystalového cukru
    • 500-600ml mléka
    • 2 balíčky vanilkového pudingu

    Na polevu

    • 400ml smetany
    • strouhanou hořkou čokoládu podle chuti
    1. Jako první si vymíchame žloutky s cukrem, vodou a olejem, pak přidejte prášek do pečiva a kakaový prášek.
    2. Vymíchejte těsto a nalijte ho do pekáče nebo dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou.
    3. Pečte při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
    4. Mezitím si připravte krém. Puding připravte v mléce bez cukru, uvařte velmi hustý pudink.
    5. Bílky si vyšlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte je za horka do pudinku.
    6. Dobře promíchejte, aby se složky spojily.
    7. Pokud se vám zdá krém příliš hustý a tvrdý, klidně přidejte máslo na zjemnění.
    8. Dejte krém na upečené těsto a nechte ho chladnout.
    9. Vyšlehejte si smetanu a naneste ji na vychladlý krém.
    10. Pak už jen dozdobte nastrouhanou čokoládou a nechte zchladit v lednici

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor