Farmářská krkovička pečená v cibuli a pivu – voňavý oběd z trouby recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 90 minut
Jan, 10. 06. 2025

Chcete připravit sytý a poctivý oběd jako od babičky? Farmářská krkovička pečená s cibulí a pivem je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. Maso se nejprve naloží do voňavého koření, pak se pomalu peče v cibuli a pivu, až se úplně rozpadá na vidličce.

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Marinování masa Plátky krkovice o výšce 2 cm potřete olejem a posypte kořením. Uložte do lednice a nechte marinovat alespoň 24 hodin. Před pečením nechte maso hodinu stát při pokojové teplotě.
  • Opékání masa Na rozpálené pánvi maso zprudka opečte z každé strany přibližně 3 minuty, aby se zatáhlo.
  • Příprava pečení Na dno pekáče dejte sádlo a polovinu cibule nakrájené na půlkolečka. Položte na ni maso a zasypte zbytkem cibule. Podlijte pivem, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C zhruba 60 minut.
  • Dopékání a zahuštění výpeku Po hodině maso odkryjte, podlijte vývarem nebo vodou a dopékejte do zlatavé barvy. Výpek nechte lehce zredukovat, aby vznikla chutná šťáva.

Celková doba přípravy

24 hodin marinování + 1 hodina pečení + 15 minut příprava = přibližně 25 hodin (aktivně 1,5 hodiny)

Počet porcí

2 porce

Závěr receptu

Tato farmářská krkovička je ideálním receptem na víkendový oběd, který voní po domově. Kombinace kořeněného masa, sladké cibule a hořkého piva vytvoří dokonalou harmonii chutí. Nejlépe chutná s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo čerstvým chlebem. Pokud jednou vyzkoušíte, stane se tento recept stálicí ve vaší kuchyni.