Fantastický salát připravený přes noc – svěží, šťavnatý a plný chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 20 minut
Jan, 13. 11. 2025

Pokud hledáte salát, který chutná ještě lépe druhý den, právě jste ho našli. Tenhle fantastický kuskusový salát připravený přes noc je moje tajná zbraň pro dny, kdy chci něco lehkého, zdravého a neuvěřitelně chutného. Stačí pár čerstvých surovin, jednoduchá citronovo-bylinková zálivka a pár hodin v lednici, aby se chutě dokonale propojily. Ráno vás čeká barevná miska plná svěžesti, energie a vůně – prostě salát, který má duši i styl.

Pro 4 porce

Ingredience

Na salát:

Na zálivku:

Postup přípravy

  • Příprava kuskusu: Zeleninový vývar přiveďte k varu a zalijte jím kuskus v míse. Zakryjte talířem nebo pokličkou a nechte 10 minut odstát. Poté kuskus načechrejte vidličkou, aby zůstal nadýchaný a neslepil se.
  • Příprava zeleniny: Nakrájejte papriku, okurku, rajčata, cibuli a špenát. Pokud je cibule příliš ostrá, krátce ji propláchněte studenou vodou. Nasekejte čerstvé bylinky a dejte vše stranou.
  • Spojení surovin: Do vychladlého kuskusu přidejte nakrájenou zeleninu, cizrnu a nasekané bylinky. Opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně rozložily.
  • Zálivka: V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, kmín, papriku, med, sůl a pepř. Vidličkou nebo metličkou prošlehejte do hladké emulze.
  • Dokončení salátu: Zálivku nalijte na salát a důkladně promíchejte. Přikryjte mísu potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 6–8 hodin, ideálně přes noc. Druhý den bude salát dokonale provoněný a chuťově vyvážený.
  • Podávání: Před servírováním přidejte rozdrcený sýr feta a můžete ozdobit pár lístky čerstvých bylinek.

Celková doba přípravy

8 hodin (včetně odležení přes noc)

Počet porcí

4 porce

Závěr

Tento salát připravený přes noc je důkazem, že skvělá chuť nemusí vyžadovat složité vaření. Během noci se všechny chutě spojí, kuskus nasaje citronovou zálivku a zelenina si zachová svou křehkost. Výsledkem je dokonale osvěžující jídlo, které můžete jíst k obědu, večeři i jako lehkou svačinu. Ať už si ho vezmete do práce, na piknik nebo si ho vychutnáte doma, tenhle salát se prostě nikdy neomrzí.