Fantastický pařížský krém do pečených i nepečených dezertů recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
- Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem.
 - Přendáme na plotnu a přivedeme do varu – to je základ pro budoucí krém – smetana musí sevřít a cukr v ní musí být rozpuštěn.
 - Vařící tekutinu sundáme z plotny a přidáme kakao. Důkladně rozmícháme metličkou.
 - Takto připravenou směs necháme pořádně vychladnout.
 - Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme.
 - Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut.
 - Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat.
 - Pozor abyste krém nepřešlehali tak, že bude až příliš řídký.
 - Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).
 
 
Podobné recepty
Další recepty
				Pařížský krém podle babiček: klasika do dortů, řezů i rohlíčků
polevy a zdobení	
									
									30 minut
								
							

