Fantastický pařížský krém do pečených i nepečených dezertů recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem.
    2. Přendáme na plotnu a přivedeme do varu – to je základ pro budoucí krém – smetana musí sevřít a cukr v ní musí být rozpuštěn.
    3. Vařící tekutinu sundáme z plotny a přidáme kakao. Důkladně rozmícháme metličkou.
    4. Takto připravenou směs necháme pořádně vychladnout.
    5. Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme.
    6. Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut.
    7. Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat.
    8. Pozor abyste krém nepřešlehali tak, že bude až příliš řídký.
    9. Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).