Fantastický pařížský krém do pečených i nepečených dezertů recept

Ingredience

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 100 g kakaa
  • 500 g másla
  • 350 g krystalového cukru
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem.
  2. Přendáme na plotnu a přivedeme do varu – to je základ pro budoucí krém – smetana musí sevřít a cukr v ní musí být rozpuštěn.
  3. Vařící tekutinu sundáme z plotny a přidáme kakao. Důkladně rozmícháme metličkou.
  4. Takto připravenou směs necháme pořádně vychladnout.
  5. Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme.
  6. Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut.
  7. Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat.
  8. Pozor abyste krém nepřešlehali tak, že bude až příliš řídký.
  9. Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).