Fantastický pařížský krém do pečených i nepečených dezertů recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem.
- Přendáme na plotnu a přivedeme do varu – to je základ pro budoucí krém – smetana musí sevřít a cukr v ní musí být rozpuštěn.
- Vařící tekutinu sundáme z plotny a přidáme kakao. Důkladně rozmícháme metličkou.
- Takto připravenou směs necháme pořádně vychladnout.
- Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme.
- Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut.
- Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat.
- Pozor abyste krém nepřešlehali tak, že bude až příliš řídký.
- Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).
Podobné recepty
Další receptyRecept na skvělé francouzské briošky. Na těchto houskách si pochutná celá rodina!
Na pečivo
90 minut
Domácí tvarohový krém se salkem hotový již za 5 minut! Chutná božsky!
polevy a zdobení
40 minut