Fantastický pařížský krém do pečených i nepečených dezertů recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem.
- Přendáme na plotnu a přivedeme do varu – to je základ pro budoucí krém – smetana musí sevřít a cukr v ní musí být rozpuštěn.
- Vařící tekutinu sundáme z plotny a přidáme kakao. Důkladně rozmícháme metličkou.
- Takto připravenou směs necháme pořádně vychladnout.
- Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme.
- Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut.
- Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat.
- Pozor abyste krém nepřešlehali tak, že bude až příliš řídký.
- Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).
Podobné recepty
Další recepty
Nejlahodnější vanilkový krém – recept na krémovou pochoutku do všech dortů!
polevy a zdobení
25 minut