Fantastický hrnkový koláč s jablky a čokoládovou polevou: hotový za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 10 minut
Jan, 23. 10. 2025

Tento hrnkový koláč s jablky je ideální volbou, když chcete připravit něco sladkého, rychlého a voňavého. Stačí pár běžných surovin, pět minut práce a během půl hodiny máte na stole vláčný dezert s jemnou skořicovou vůní a čokoládovou polevou. Je tak jednoduchý a chutný, že si ho vaše rodina zamiluje a nebudete chtít péct nic jiného.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte krupici, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, olej a skořici. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Přidání jablek: Oloupejte a nahrubo nastrouhejte dvě jablka, přidejte je do těsta a jemně promíchejte. Jablka dodají koláči vláčnost a přirozenou sladkost.
  • Pečení: Těsto nalijte do menšího vymazaného a vysypaného plechu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Čokoládová poleva: V menším hrnci rozpusťte čokoládu s máslem a promíchejte do hladké konzistence. Nechte koláč lehce vychladnout a poté ho rovnoměrně polijte čokoládovou polevou.
  • Dokončení: Koláč můžete podle chuti posypat kokosem nebo drcenými oříšky. Nechte ztuhnout a poté nakrájejte na porce.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: 35 minut

  • Aktivní příprava: 10 minut

  • Počet porcí: cca 12 porcí

Závěr

Tento rychlý jablečný koláč s čokoládovou polevou je skvělým důkazem, že dokonalý dezert nemusí být složitý. Spojení jablek, skořice a čokolády tvoří harmonii chutí, kterou si zamiluje celá rodina. Je vláčný, sladký tak akorát a skvěle chutná i druhý den. Ideální jako jednoduchý moučník ke kávě nebo čajové odpoledne.