Fantastické skořicové šneky s vanilkovou polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Náplň:

    • rozpuštěné máslo
    • 2 lžičky skořice
    • 5 lžic třtinového cukru

    Na potření:

    • 1 žloutek

    Poleva:

    • 1 bal. vanilkového pudingu
    • 300 ml mléka
    • 4 lžíce cukru
    • Pár kapek vanilkového aroma
    1. Mléko dáme na sporák a přidáme do něj máslo, zahříváme, dokud se máslo nerozpustí.
    2. Mouku prosejeme a nasypeme do misky, přidáme vejce, sůl a uprostřed uděláme ďolík, do kterého opatrně nalijeme mléko a rozmělněné droždí a přidáme i cukr.
    3. Necháme odpočívat 10 minut. Potom vypracujeme jednotné hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
    4. Po hodině přendáme na pomoučený vál a rozválíme na tenčí plát (asi 0,5 cm tlustý), potřeme máslem a posypeme směsí skořice a cukru. Potom plát nakrájíme na pásy široké asi 2,5 cm. Pásy srolujeme.
    5. Připravíme si plech vymazaný máslem a naskládáme na něj jednotlivé šneky tak, aby se navzájem dotýkaly.
    6. Potom potřeme vrch rozšlehaným žloutkem.
    7. Necháme ještě 20-30 minut odpočívat.
    8. Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů 30 minut.
    9. Když jsou šneci upečení, přelijeme je pudinkem uvařeným z mléka, pudinkového prášku a cukru.
    10. Nakonec můžeme ještě posypat práškovým cukrem.