Doba přípravy a počet porcí
-
Celková doba: cca 3 hodiny 30 minut (z toho práce 40–50 minut, kynutí 2 hodiny 30 minut)
-
Porce: cca 28–32 šišek (podle velikosti vykrajovače)
Tipy k dokonalosti
-
Bílý proužek získáte dlouhým druhým kynutím a vkládáním jamkou dolů.
-
Olej nesmí být přehřátý – šišky by zhnědly a zůstaly syrové uvnitř.
-
Těsto má být měkké; pokud lepí, jen lehce podsypte.
Závěr
Tyto nadýchané šišky z kynutého těsta jsou jistota pro každou oslavu i nedělní snídani. Díky dvoufázovému kynutí a smažení při správné teplotě dosáhnete lehké střídky, krásného bílého proužku a chuti, která připomene poctivé koblížky od babičky. Naplňte oblíbeným džemem nebo čokoládovým krémem a podávejte ještě vlažné – zmizí raz dva.