Fantastické jahodové řezy se šlehačkou – nadýchaný piškot, dvě vrstvy želé a lehký krém recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 55 minut
Jan, 22. 07. 2025

Letní klasika, která nikdy nezklame. Jemný piškotový korpus, silná jahodová vrstva se želatinou a nahoře nadýchaná smetana stabilizovaná želatinou, aby krásně držela tvar. Řezy jsou svěží, lehké a na talíři vypadají dokonale – ideální na rodinné oslavy i nedělní dezert.

Pro 8 porcí

Ingredience

Těsto:

Jahodová náplň:

Vrchní krém:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Závěr Tyto jahodové řezy se šlehačkou spojují to nejlepší z letních dezertů: lehký piškot, intenzivní jahodovou chuť a nadýchaný krém. Díky želatině drží krásný tvar a dobře se krájí, takže se hodí i na slavnostní stoly. Připravte je den předem – chutě se propojí a řezy budou ještě lepší.
  • Jahodová vrstva Želatinu rozpusťte v malé části horké vody, nechte zchladnout. Jahody rozmixujte, přidejte moučkový cukr a zahřejte k varu. Odstavte. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu, nechte mírně zchladnout a přidejte jahodové želé. Když směs začne houstnout (cca po 30 minutách v lednici), rozetřete ji na vychladlý korpus. Dejte ztuhnout do chladu.
  • Šlehačkový krém Želatinu rozpusťte ve vroucí vodě, promíchejte a nechte zchladnout. Smetanu vyšlehejte s cukry do pevna, přidejte citronovou šťávu. Tenčím pramínkem zašlehejte vlažnou želatinu. Krém rozetřete na ztuhlou jahodovou vrstvu a zarovnejte. Opět dejte do lednice minimálně na 1 hodinu.
  • Dokončení Povrch ozdobte jahodami. Krájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě pro čisté řezy.

Počet porcí

12–15 řezů (plech 23 × 28 cm)

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta a krémů: 35 minut

  • Pečení: 20 minut

  • Chlazení a tuhnutí: cca 2 hodiny

    Celkem: přibližně 2 hodiny 55 minut

Závěr

Tyto jahodové řezy se šlehačkou spojují to nejlepší z letních dezertů: lehký piškot, intenzivní jahodovou chuť a nadýchaný krém. Díky želatině drží krásný tvar a dobře se krájí, takže se hodí i na slavnostní stoly. Připravte je den předem – chutě se propojí a řezy budou ještě lepší.