Fanta řezy s tvarohovou náplní – osvěžující dezert k odpolední kávě recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 20 minut
Jan, 23. 05. 2025

Fanta řezy spojují lehký kakaový korpus, vzdušný tvarohový krém a originální vrstvu ze slazené Fanty a pudinku do dezertu, který vás překvapí svou svěžestí. Tento zákusek je ideální volbou pro letní dny, rodinné oslavy i společné odpoledne u kávy, protože v sobě snoubí výraznou pomerančovou chuť i krémovou jemnost.

Pro 20 porcí

Ingredience

Na korpus:

Na krém:

Na vrchní vrstvu:

Postup přípravy

  • Korpus Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzduch 160 °C). Vejce s cukrem ušlehejte do světlé pěny. Postupně vmíchejte olej, pak prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech (25×35 cm) a pečte 20 minut.
  • Krém Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem dotuha. V míse prošlehejte tvaroh a zlehka do něj vmíchejte šlehačku. Krém dejte chladit, dokud korpus nevychladne.
  • Vrstvení Vychladlý korpus potřete krémem tak, aby vznikla rovnoměrná vrstva.
  • Fantová vrstva Ve 100 ml Fanty rozmíchejte pudinky a cukr. Zbylých 700 ml přiveďte k varu, vmíchejte pudinkovou směs a vařte 2–3 minuty, až zhoustne. Ještě teplý pudink rozprostřete na krém.
  • Chlazení Řezy dejte chladit do lednice minimálně na 1 hodinu, ideálně přes noc.
  • Krájení Ostrým nožem nakrájejte na 20–24 kousků a podávejte.

Časová náročnost a počet porcí

  • Příprava: 20 min

  • Pečení: 20 min

  • Příprava pudinku: 10 min

  • Chlazení: 60 min

  • Celkově: cca 1 h 50 min

  • Porcí: 20 – 24

Závěr

Fanta řezy s tvarohovým krémem jsou hitem každého letního setkání, protože v sobě kombinují svěží pomerančovou chuť a krémovou jemnost. Díky jednoduché přípravě je zvládnete i ve všední den a díky výraznému aroma a vláčné struktuře potěšíte všechny hosty. Tento dezert je osvěžující volbou, která nikdy nezklame.