Fanta řezy – osvěžující letní dezert s tvarohem a pomerančovou polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 7 porcí
  • 30 minut
Jan, 04. 02. 2025

Fanta řezy jsou dokonalým moučníkem pro horké letní dny. Nadýchaný kakaový korpus, jemný tvarohový krém a osvěžující pomerančová poleva z Fanty tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Tento dezert je jednoduchý na přípravu a potěší každého, kdo má rád lehké a svěží zákusky.

Pro 7 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, poté postupně přidávejte olej a pokračujte v míchání. Mouku promíchejte s kakaem a práškem do pečiva a postupně zapracujte do žloutkové směsi. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do těsta. Připravené těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.
  • Příprava krému: Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny, poté přidejte tvaroh a vanilkovou esenci. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý kakaový korpus a nechte v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
  • Příprava polevy: Vanilkový pudink smíchejte s cukrem a Fantou. Uvařte hustý krém podle pokynů na obalu. Ještě teplou polevu nalijte na ztuhlý tvarohový krém a rovnoměrně rozetřete. Dezert nechte v lednici minimálně 2 hodiny ztuhnout, poté nakrájejte a podávejte.

Závěr

Fanta řezy jsou skvělým dezertem pro letní oslavy i běžné pohoštění. Spojení kakaového korpusu, krémového tvarohu a svěží pomerančové polevy dodává tomuto moučníku jedinečnou chuť. Pokud hledáte něco lehkého, osvěžujícího a zároveň sladkého, tento recept určitě vyzkoušejte.

Celková doba přípravy:

Příprava: 30 minut
Pečení: 25 minut
Chlazení: 2+2 hodiny
Celkem: přibližně 5 hodin

Počet porcí:

🍰 12–16 kousků