Fánky ze zakysané smetany recept

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 70 g Hery na pečení
  • 2 PL moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 6 PL zakysané smetany
  • 2 PL rumu
  • sůl
  • citrónovou kůru
  • olej na smažení
  • moučkový cukr
5x
00:30
Snadné

Postup přípravy

  1. Příprava tohoto těsta je skutečně velmi jednoduchá, stačí, když si nachystáte jednu větší misku.
  2. V misce smícháme všechny suroviny na těsto.
  3. Vyložíme na jemně pomoučněný vál. Těsto dobře prohněteme. Těsto by mělo být jednotné, elastické a hladké.
  4. Rozválíme a ostružkou pokrájíme na obdélníky.
  5. V prostředku nařežeme každý obdélník. Přes nařezanou dírku jeden konec přetočíme na mašličku.
  6. Nachystáme si pánev. Smažíme v dostatečném množství oleje .
  7. Vyndáme na papírový ubrousek a pocukrujeme

Poznámka

Už jsem zkusila několik receptů, ale vždy se vrátím k tomu od mé mámy – fánky z zakysané smetany .

Jsou fantasticky jemné, nadýchané a podle mě nemají konkurenci.

Zkuste a sami uvidíte, jaký úspěch budou mít u vás doma.