Falešné tiramisu bez vajec: nepečený dezert hotový za chvíli recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 25 minut
Jan, 16. 09. 2025

Jemné, krémové a krásně drží tvar. To je falešné tiramisu bez vajec, které zvládnete i v úplném shonu. Místo syrových vajec stojí krém na tvarohu a pudinku, takže je stabilní, lehký a výborně se řeže. Ideální dezert „do lednice“ na víkend i oslavu.

Pro 12 porcí

Ingredience

:Krém

Na máčení piškotů:

Na vrstvení a dokončení:

Postup přípravy

  • Připravte kávu. Instantní kávu zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte mírně zchladnout. Pro dospělou verzi přidejte rum nebo amaretto.
  • Uvařte tvarohový krém. V misce metličkou rozmíchejte mléko, pudinkové prášky a škrob dohladka. V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo s cukrem. Vmíchejte tvaroh a poté za stálého míchání tenkým pramínkem přilijte pudinkovou směs. Vařte 3–5 minut do zhoustnutí. Odstavte a nechte 10 minut zchladnout (krém má být teplý, ne horký).
  • Vrstevte dezert. Dno formy vyložte piškoty krátce namočenými v kávě (nenamáčejte dlouho, změknou). Rozetřete třetinu krému. Opakujte: piškoty – krém – piškoty – krém – piškoty. Celkem 4 vrstvy piškotů a 3 vrstvy krému, krém končí uvnitř.
  • Dokončete a chlaďte. Povrch hustě poprašte kakaem. Zakryjte a dejte minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc, vychladit a zpevnit.

Doba přípravy 25 minut práce + 10 minut varu

Chlazení minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc)

Počet porcí 12–16 

Podávání

Krájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě a utřeným do sucha – řezy budou hladké a úhledné. Podávejte dobře vychlazené.

Tipy a obměny

  • Máte rádi výraznější kávovou chuť? Část piškotů použijte kakaových a do kávy přidejte lžičku instantního espressa.

  • Lehčí verze: nahraďte část tvarohu (300–400 g) tučným řeckým jogurtem.

  • Pro slavnostní efekt prosypte první vrstvu krému kakaem a druhou jemně strouhanou čokoládou.

Závěr

Falešné tiramisu bez vajec je dezert, který sází na jednoduchou přípravu a skvělou chuť. Krém z tvarohu a pudinku je sametový, piškoty krásně propojené kávou a celek výborně drží. Připravte ho den předem – v lednici se chutě dokonale spojí a odměnou vám budou dokonale čisté řezy i nadšené talíře.