Doba přípravy 25 minut práce + 10 minut varu
Chlazení minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc)
Počet porcí 12–16
Podávání
Krájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě a utřeným do sucha – řezy budou hladké a úhledné. Podávejte dobře vychlazené.
Tipy a obměny
-
Máte rádi výraznější kávovou chuť? Část piškotů použijte kakaových a do kávy přidejte lžičku instantního espressa.
-
Lehčí verze: nahraďte část tvarohu (300–400 g) tučným řeckým jogurtem.
-
Pro slavnostní efekt prosypte první vrstvu krému kakaem a druhou jemně strouhanou čokoládou.
Závěr
Falešné tiramisu bez vajec je dezert, který sází na jednoduchou přípravu a skvělou chuť. Krém z tvarohu a pudinku je sametový, piškoty krásně propojené kávou a celek výborně drží. Připravte ho den předem – v lednici se chutě dokonale spojí a odměnou vám budou dokonale čisté řezy i nadšené talíře.