Extra rychlé čoko kostky fantasticky šťavnaté a chutné recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na přelití:

    100 ml mléka

    4 lžíce cukru

    3 lžíce rumu

    poleva:

    500 ml šlehačky

    300 g čokolády na vaření

    1. Na těsto si ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme sypké přísady – mouku, prášek do pečiva a kakao.
    2. Potom přidáme tekuté přísady – olej, mléko a dobře promícháme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do žloutkové hmoty.
    3. Těsto vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 20-30 minut při teplotě 175 stupňů.
    4. Dokud se koláček peče, připravíme si mléčnou zálivku.
    5. Teplé mléko postupně na mírném plameni zahříváme s cukrem a když se rozpustí, na závěr přidáme rum a odstavíme.
    6. Na polevu si dáme na plamen smetanu na šlehání, nalámeme do ní čokoládu a necháme rozpustit.
    7. Hned po upečení na ještě horký koláč vylijeme zálivku.
    8. Na závěr polijeme polevou a necháme dobře vychladnout vychladnout.