Excelentní trubičky s vanilkovým krémem: Francouzská cukrářská delikatesa recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 55 minut
Jan, 28. 03. 2025

Pokud máte rádi sladké pečivo, které kombinuje jemný krém s křehkým těstem, francouzské trubičky s vanilkovým krémem vás určitě okouzlí. Tento vynikající dezert je plněný domácím pudinkovým krémem s pravou vanilkou a pokrytý cukrovou polevou. Připravte si tento lahodný dezert a nechte se unést jeho jemnou chutí!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na vanilkový krém:

Na odpalované těsto:

Na cukrovou polevu:

Postup přípravy

  • Připravte si vanilkový krém: Mléko nalijte do rendlíku se silným dnem, přidejte cukr a vanilkový lusk, který podélně rozpůlíte a z každé poloviny seškrábnete zrníčka. Lusk i zrníčka přidejte do mléka a zahřejte na mírném ohni.
  • Smíchejte žloutky se škrobem: V misce oddělte žloutky, přidejte kukuřičný škrob a promíchejte na tuhou pastu. Do této směsi přilijte asi 150 ml teplého mléka z rendlíku a dobře promíchejte metlou.
  • Povařte pudink: Když je mléko s vanilkou ohřáté, vyjměte vanilkový lusk. Přidejte žloutkovou směs a za stálého míchání přiveďte k varu. Pudink vařte asi 3 minuty, dokud nezhoustne.
  • Dokončete krém: Hotový pudink nechte chvíli vychladnout a poté ho zašlehejte do změklého másla, dokud nevznikne hladký krém.
  • Připravte si odpalované těsto: Předem předehřejte troubu na 200 °C. V hrnci přiveďte k varu 250 ml vody s máslem a solí. Jakmile směs začne vřít, přidejte mouku a míchejte, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce a tvořit kouli.
  • Šlehejte vejce: Hotové těsto přeneste do mísy a nechte ho vychladnout, až bude vlažné. Poté přidávejte jedno vejce za druhým a šlehejte, dokud těsto nebude hladké. Na závěr přidejte prášek do pečiva.
  • Tvoření éclairs: Cukrářský sáček naplňte těstem a na plech vyložený pečícím papírem stříkejte linky asi 2 cm široké a 10 cm dlouhé. Mělo by jich vyjít přibližně 12. Pečte v předehřáté troubě 25 minut dozlatova. Během pečení troubu neotvírejte.
  • Plnění a ztuhnutí: Ještě horké éclairs překrojte na poloviny a nechte vychladnout na mřížce. Na spodní část každého éclaire naneste silnou vrstvu vanilkového krému a uzavřete vrchní částí. Nechte je ztuhnout v chladničce alespoň hodinu.
  • Cukrová poleva: Cukrovou polevu připravte smícháním mléka a moučkového cukru. Tuto směs vyšlehejte do polotuhé konzistence a polijte jí ztuhlé éclairs.

Celková doba přípravy: 55 minut

Počet porcí: 12

Závěr

Francouzské trubičky s vanilkovým krémem jsou naprosto vynikajícím dezertem, který nejen skvěle chutná, ale i skvěle vypadá. Díky své jemné textuře a sladké polevě jsou ideální pro každou příležitost. Připravte si tento dezert pro své blízké a zaručeně si je zamilují!