Celková doba přípravy
-
Příprava ingrediencí: 10 minut
-
Restování a vaření: 20 minut
-
Celkem: 30 minut
Nutriční údaje (na 1 porci)
-
Kalorie: přibližně 420 kcal
-
Bílkoviny: 35 g
-
Tuky: 28 g
-
Sacharidy: 6 g
-
Vláknina: 1 g
Tento pokrm je výživný a bohatý na bílkoviny. Hořčice a žampiony mu dodávají antioxidační látky a podporují trávení.
Tipy a varianty
-
Bílé víno pro intenzivnější chuť: Při restování slaniny a cibule přidejte 50 ml suchého bílého vína a nechte ho z části odpařit, než přidáte maso.
-
Lehká verze: Použijte light smetanu (12 % tuku) nebo rostlinnou alternativu (např. sójovou smetanu).
-
Vegetariánská varianta: Kuřecí maso nahraďte kostkami tofu a místo slaniny použijte uzený tempeh.
-
Kořeněnější verze: Přidejte špetku sušeného tymiánu nebo rozmarýnu během dušení.
-
Příloha: Výborně chutná i s celozrnnými těstovinami nebo opečenými bramborami ve slupce.