Dort Pavlova s mascarpone a jahodami: Lehký dezert s křupavým korpusem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 90 minut
Jan, 22. 04. 2025

Hledáte dokonalý letní dort, který ohromí svou chutí i vzhledem? Dort Pavlova s mascarpone a jahodami je ideální volbou! Spojení křupavého sněhového korpusu, nadýchaného mascarpone krému a sladkých jahod vytváří harmonii chutí, které se jen těžko odolává.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na korpus:

Na krém:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Šlehání bílků: V míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do pěny. Postupně přidávejte cukr a vanilkový cukr a šlehejte cca 15 minut, dokud nezískáte tuhý a lesklý sníh.
  • Zpevnění sněhu: Přidejte citronovou šťávu a kukuřičný škrob. Ještě chvíli šlehejte, aby se vše rovnoměrně spojilo.
  • Tvarování korpusu: Na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte kruh o průměru cca 24 cm. Pomocí lžíce vytvořte ve středu mírný důlek pro náplň.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 120 °C po dobu 60 minut. Po upečení troubu vypněte a nechte korpus vychladnout v pootevřené troubě, aby nepopraskal.
  • Krém: Vyšlehejte studenou smetanu dotuha. Přidejte mascarpone a šlehejte při nízké rychlosti do hladkého krému.
  • Dokončení dortu: Vychladlý korpus přeneste na servírovací tác. Naplňte krémem a navrch rozložte čerstvé jahody nakrájené na menší kousky.

Časová náročnost a porce

🕒 Celkový čas přípravy: cca 90 minut (včetně chlazení)

🍰 Počet porcí: 8–10 kousků

Závěr

Dort Pavlova s mascarpone a jahodami je skvělou volbou pro slavnostní chvíle i letní odpoledne na terase. Je lehký, osvěžující a přitom neuvěřitelně chutný. Vyzkoušejte tento křehký dezert s jemným krémem a ovocem – stačí jedno sousto a budete chtít další!