Domácí zmrzlina bez cukru, mléka i vajec: hotová za 5 minut a vhodná i při dietě recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 3 porce
  • 5 minut
Jan, 10. 04. 2025

Rychlý letní dezert bez výčitek? Tato domácí zmrzlina je naprosto bez přidaného cukru, smetany i vajec – a přesto je dokonale krémová, osvěžující a připravená za pár minut. Díky použití pouze přírodních surovin si ji můžete dopřát i při dietě nebo v bezmléčné stravě. Ideální jako zdravá varianta pro děti i dospělé!

Pro 3 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Banány nakrájíme na kolečka, rozložíme v jedné vrstvě na talíř nebo tácek a dáme je zmrazit – minimálně na 3 hodiny, ideálně přes noc. Stejným způsobem zmrazíme také maliny a borůvky.
  • Banánovo-malinová zmrzlina: Do mixéru vložíme zmražené banány a několik malin. Mixujeme, dokud nevznikne jemná krémová směs. Ihned podáváme, nebo uložíme na chvíli do mrazničky pro pevnější konzistenci.
  • Banánovo-borůvková zmrzlina: Do mixéru vložíme zmražené banány a hrst borůvek. Opět mixujeme do hladké, zmrzlinové konzistence.
  • Banánovo-čokoládová zmrzlina: Poslední variantu připravíme smícháním zmražených banánů a 2 lžic kakaa. Mixujeme, dokud nezískáme hladký, tmavý a čokoládový krém.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 5 minut

  • Mražení: 3 hodiny

  • Celkem: cca 3 hodiny a 5 minut

Počet porcí:

  • 3 porce (každá příchuť zvlášť – cca 1 porce na variantu)

Závěr:

Zmrzlina nemusí být synonymem pro cukr, smetanu a výčitky. Tento zdravý recept ukazuje, jak jednoduše připravit domácí mražený dezert, který je nejen chutný, ale i vhodný při dietě či pro vegany. Kombinace banánu a ovoce vytváří přirozeně sladkou chuť bez potřeby jakéhokoli doslazování. Vyzkoušejte všechny tři varianty a najděte si svého favorita!

Nejlepší na tom všem je, že víte, co jíte – žádná éčka, jen čisté ovoce a kakao.