Domácí věnečky se žloutkovým krémem: jako z cukrárny recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 19 porcí
  • 150 minut
Jan, 30. 04. 2025

Chcete si připomenout chuť klasických cukrárenských dezertů? Vyzkoušejte náš recept na domácí věnečky se žloutkovým krémem. Jsou krásně nadýchané, s jemným krémem a zaručeně nadchnou celou rodinu. Příprava je sice o něco delší, ale výsledek opravdu stojí za to!

Pro 19 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Postup přípravy

  • Příprava žloutkového krému V troše mléka rozmíchejte pudinkový prášek a žloutky. Zbytek mléka zahřejte, vlijte do něj pudinkovou směs a povařte do zhoustnutí. Odstavte, vmíchejte cukr, máslo a vanilkovou esenci. Zakryjte folií a dejte vychladit.
  • Odpalované těsto Vodu, sůl a máslo přiveďte k varu. Vmíchejte mouku a míchejte, až se těsto nelepí a na dně se tvoří bílý povlak. Nechte mírně zchladnout a po jednom zapracujte vejce.
  • Tvarování a pečení Těsto dejte do sáčku s řezanou trubičkou a na plech tvarujte věnečky. Pečte při 200 °C zhruba 20–30 minut. Troubu během pečení neotvírejte! Poté snižte na 160 °C a dopékejte ještě 10 minut.
  • Sestavení věnečků Po vychladnutí rozřízněte věnečky a naplňte je žloutkovým krémem. Vrchní část můžete jemně pocukrovat.

⏲️ Celková doba přípravy:

2 hodiny 30 minut (včetně chlazení)

🧁 Počet porcí:

19 porcí (cca 38 věnečků)

Závěr

Tyto věnečky se žloutkovým krémem jsou poctivým domácím dezertem, který chutná jako od profesionální cukrářky. Hodí se na oslavy, sváteční stůl i víkendové mlsání. Uložte si recept a překvapte rodinu sladkou klasikou, která nikdy nezklame.